Fabrica RE-Evolutie/ Free / Franta Romania Europa imprEuna

771

Property ID

Price on call

Prog. FREE

Departe de comutarea radicală a sistemelor de gandire la care asistam in ultimii ani, in cadrul careia ceea ce este sofisticat in gandirea umana se pierde in favoarea eficacitatii algoritmului … in afara constrangerilor ideologice, estetice si politice …FREE ! O « fabrica » novatoare prin faptul ca pune in centru fiinta umana; in acest sens re-evolutioneaza; in sensul ca inovează pentru si cu societatea civila; aduce o alta privire, o alta reflectie, un alt dialog, dintre cele mai bogate si mai constructive pentru toti. Un furnicar traversat si investit de artisti si cercetatori care isi ofera cunostintele si imaginatia pentru a permite accesul la o diversitate culturala, o deschidere spre cei mai tineri … toate acestea respectand mediul inconjurator! Un mijloc interactiv, veritabila prelungire a gandirii, care favorizeaza transmiterea de practici si reflexe bune in materie de arta, cultura, educatie, ecologie si constiinta civica.
Situat in Transilvania, Talmaciu este o fosta granita a judetului Sibiu. La rascrucea drumurilor Europei, acest oras cu 7000 de locuitori evolueaza intre traditie si modernitate, traversat de DN7 / E81 (drum european / axa principala spre Bucuresti), la 18 km de Sibiu. Cireasa de pe tort, talmaci inseamna «interpret». Nu a fost nevoie de mai mult pentru a-l decreta locul ideal pentru FREE !
Cu atat mai mult cu cat este vorba de a co-construi « fabrica » intr-o filatura centenara, in acest oras de numele caruia se leaga textilele. Am ajuns la Romanofir prin intermediul fotografului Louis Guermond. Pasionat de arta si cultura, consilier municipal, patronul fabricii, domnul Constantin Mihai Lotrean, este angajat în diverse proiecte sociale si culturale, cum ar fi crearea unui muzeu al industriei firului sau o cantina pentru oameni saraci. Fabrica Re-evolutie/ FREE / Franta Romania Europa Impreuna se va instala din 1 iunie pana in 14 iulie 2019 la Talmaciu, in inima fabricii de textile Romanofir si în coproductie cu aceasta, sub patronajul domnilor George Banu si Silviu Purcarete, in cadrul sezonului Franta-Romania 2019. Un proiect experimental,o uzina ale carei spatii hibride permit intersectarea genurilor si disciplinelor intr-o filatură incă in activitate, purtatoare a unei puternice memorii muncitoresti. Activitatile vor avea loc atat in interior (la Moara / in Teatru / in Foisor / la Cafeneaua Flori ) cat si in exterior (pe Terenul Circului / in Pasaj/ in Piata Timpului / in Piata de Sticla / pe Peluza Dispensarului / langa sau in Rau / pe Terenul de Fotbal, langa sau in Piscina) in incinta Romanofir, dar si in restul orasului. C(ream) R(e-incantam) E(motionam) D(aruim) E(ntuziasmam) M(iscam) si F(ermecam) A(dunam) C(olaboram) E(laboram) M(ontam) impreuna, in locul in care lumile se reunesc.
Veniti din Franta, Romania, Europa sau de pe alte continente, aproximativ o suta de artisti cunoscuti, necunoscuti, recunoscuti, nerecunoscuti, din toate domeniile de expresie, insotiti de muncitori, cercetatori si antreprenori ai viului, se vor aduna pe 1 iunie la Talmaciu (Sibiu), in Transilvania, pentru a pregati deschiderea FREE intregii lumi, din 21 iunie in 14 iulie 2019, data care va marca sfarsitul sezonului Franta-Romania si Inaugurarea oficiala a FREE. Toti au raspuns apelului de a CREDE in co-construirea acestei platforme europene de cercetare si creatie transdisciplinara si de a FACE, pentru ca mai mult ca oricand, practicile sa se intersecteze, cunostintele sa se transmita si sa (re-)construim impreuna un spatiu francofon.
Aceasta prefigurare are ca soclu angajamentul si voluntariatul, adeziunea la valorile FREE, la o viziune a unei Europe «cetatenesti si creative» si dorinta comuna de a construi ceva inedit si durabil plecand de la ceea ce exista.

Address

Address: Talmaciu, Sibiu
  • Country: Romania
  • Province / State: Illinois
  • City / Town: Chicago
Open on Google Maps
  • Property ID 771
  • Price Price on call

Get Directions

Nearby Places

Contact

bogdan

Property Seller
bogdan.mihaiescu@yahoo.com
Other Properties

Ratings & Reviews

0 0 Reviews
  • 5 0 %
  • 4 0 %
  • 3 0 %
  • 2 0 %
  • 1 0 %

0 Reviews